» English
 

JURY 2015

Emil Westman Hertz (DK), billedkunstner
Emil Westman Hertz  er født i 1978 og bor og arbejder i Gudhjem og København. Han har studeret Eskimologi på Københavns Universitet (1999-2000) og har en MA fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2008). Han har blandt andet haft en stor soloudstilling på Horsens Kunstmuseum i 2014. Han modtager i 2012 det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Philip Grözinger (DE), billedkunstner
Philip Grözinger er født i Braun­schweig i Niedersachsen i Tyskland i 1972 og bor og arbejder i Berlin. Grözinger har studeret på Hochschule für Bildende Künste Braunschweig (HBK) i Braunschweig. Han har for nylig haft soloudstillinger på Galleri Michael Andersen i København (2012) og på Galleri Christiane Ehrentraut i Berlin (2014).

Ditte Hammerstrøm (DK), designer
Ditte Hammerstrøm er født i København i 1978 og bor og arbejder i København. Hun er uddannet på Den Danske Designskole som industriel designer. Hammerstrøm har siden 2008 været repræsenteret i Designmuseum Danmarks permanente samling med “Chair for the Person Wishing to be Heard”. Hun modtager i 2009 det 3-arbejdslegat fra Statens Kunstfond og i 2011 Finn Juhl Prisen.

Carsten Juel-Christiansen (DK), arkitekt
Carsten Juel-Christiansen er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København, hvor han underviser og blev udnævnt til professor i 1994. Han har sideløbende fungeret som praktiserende arkitekt i egen tegnestue. Han har endvidere haft et gæsteprofessorat ved Universitat Polytecnica de Catalunya i Barcelona. Han har været kommisær for det danske bidrag til Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2000.

Ikko Yokoyama (JP/SE), kurator
Kurator, forfatter og producer Ikko Yokoyama er født i Japan og nu bosiddende i Stockholm. Yokoyama er udstillingsleder på Konstfack University College of Arts, Crafts and Design i Stockholm, ligesom hun er medstifter af Editions in Craft, en platform som inviterer kunstnere, designere og kunsthåndværkere til projektsamarbejder. Som freelancekurator har hun arbejdet for institutioner som IASPIS, Liljevalchs Konsthall og den svenske ambassade i Tokyo, og har for nyligt kurateret udstillingen The Fab Mind på 21_21 DESIGN SIGHT i den japanske hovedstad. Hun bidrager jævnligt til forskellige japanske kulturmagasiner, og har blandt andet forfattet en bog om den svenske keramiske kunstner Lisa Larson, udgivet på forlaget PIE BOOKS. Yokoyama har siden 2008 været bestyrelsesmedlem i Moderna Museets Vänner.